Home / Meetings / Youth Parliament 2012

Youth Parliament 2012

Parlament mladih 2012 IMG_2184Savska komisija je 1. i 2. lipnja 2012. godine u Parku prirode „Lonjsko polje“ u Krapju (Hrvatska), održala radionicu pod nazivom “Parlament mladih sa sliva rijeke Save”.

Parlament mladih jest platforma koja okuplja između 50 i 60 učenika srednjih škola iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, u cilju:

 

  • upoznavanja sudionika s integralnim planiranjem, uređenjem, korištenjem i zaštitom vodnih resursa na razini slivnog područja rijeke Save i
  • omogućavanja rasprave sudionika o sadašnjim i budućim prioritetima glede korištenja i zaštite vodnih resursa u slivu Save i sagledavanja njihove vizije mogućih rješenja putem donošenja deklaracije mladih savskog sliva.

 

Parlament mladih 2012 IMG_2311U radu Parlamenta mladih sudjelovali su stručnjaci iz savskog sliva, koji su mladima putem edukativnih aktivnosti (kraćih predavanja i terensko-istraživačkog rada) predstavili Plan upravljanja slivom rijeke Save, prirodna bogatstva rijeke i sliva Save, mogućnosti razvoja plovidbe na održivi način, itd.

About Vanja Begić

Check Also

Nepoznata Rijeka – život uzvodno i nizvodno od Zagreba.

Savska komisija je učestvovala na virtuelnoj tribini u organizaciji Športne gimnazije u Zagrebu 1. lipnja …