Home / Meetings / Youth Parliament 2012

Youth Parliament 2012

Parlament mladih 2012 IMG_2184Savska komisija je 1. i 2. lipnja 2012. godine u Parku prirode „Lonjsko polje“ u Krapju (Hrvatska), održala radionicu pod nazivom “Parlament mladih sa sliva rijeke Save”.

Parlament mladih jest platforma koja okuplja između 50 i 60 učenika srednjih škola iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, u cilju:

 

  • upoznavanja sudionika s integralnim planiranjem, uređenjem, korištenjem i zaštitom vodnih resursa na razini slivnog područja rijeke Save i
  • omogućavanja rasprave sudionika o sadašnjim i budućim prioritetima glede korištenja i zaštite vodnih resursa u slivu Save i sagledavanja njihove vizije mogućih rješenja putem donošenja deklaracije mladih savskog sliva.

 

Parlament mladih 2012 IMG_2311U radu Parlamenta mladih sudjelovali su stručnjaci iz savskog sliva, koji su mladima putem edukativnih aktivnosti (kraćih predavanja i terensko-istraživačkog rada) predstavili Plan upravljanja slivom rijeke Save, prirodna bogatstva rijeke i sliva Save, mogućnosti razvoja plovidbe na održivi način, itd.

About Vanja Begić

Check Also

8. sastanak Parlamenta mladih sa sliva rijeke Save

Međunarodni Dan rijeke Save (1.6.) obilježava se svake godine, između ostalih događaja, i organiziranjem  Parlamenta …