Home / News / Ангажовање ученика Угоститељско туристичке школе на почетку школске године, у оквиру активности из екологије

Ангажовање ученика Угоститељско туристичке школе на почетку школске године, у оквиру активности из екологије

Ucenici Ugostiteljsko turisticke skole1
Наши ученици су били ангажовани разним активностима у периоду од септембра до новембра месеца 2015. године у оквиру пројекта „Urbanlife – Култура слободног времена“, који је реализовао Београски еколошки центар.

Ucenici Ugostiteljsko turisticke skole3Циљ пројекта је био, да се млади упознају са глобалним проблемима, стекну знање и вештине, али пре свега да науче да своје слободно време проведу на квалитетан и користан начин. Све активности су обављене у природи, ако су то временски услови дозвољавали. Током целог пројекта посећени су већи паркови у Београду – Кошутњак, Топчидер, Парк пријатељства, али и друга заштићена природна добра као што је Ада Циганлија и Велико Ратно острво.

Теме радионица су биле различите. У радионици „Креирај сам свој наступ“ ученици су се опробали у говорништву и савладали су трему јавног наступа. О биодиверзитету, заштићеним врстама и подручјима и рециклажи су знање стекли кроз више радионица – изрда свећа од остатака старих свећа, техника декупаж итд.

Ученици наше школе посетили су четврти фестивал еколошког филма “Green fest”, који је одржан у Дому омладине Београда. Присуствовали су занимљивим радионицама, али су одгледали и два одлична документарна екофилма: „Вирунга” филм о националном парку Вирунга у Конгу, и борби за његов опстанак, а други је био „Земљани” филм о утицају савременог човека на Планету Земљу и перманентно уништавање нјених природних ресурса.

У октобру месецу смо посетили заштићено природно добро “Царска Бара” код Зрењанина и упознали се са флором и фауном овог подручја.

Професор Мира Николић

Ucenici Ugostiteljsko turisticke skole2

About kerempuh

Check Also

11th Sava Youth Parliament – “Let’s work with nature!”, Ljubljana (SI), September 29-30, 2023

The 11th Sava Youth Parliament was held from September 29 to 30, 2023 in Ljubljana …