Home / Photo / Dogodek v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, 9.10.2018

Dogodek v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, 9.10.2018

Ministrstvo za okolje in prostor, Direkcija RS za vode in Inštitut za vode RS so 9. novembra pripravili delavnico “Živeti z vodo, obalo in morjem”, v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje na Fužinskem gradu v Ljubljani. Teme delavnice so bile povezovanje vodnih direktiv, rezultati strokovnih podlag in projektov ter pilotni projekti zelene infrastrukture. Dogodek je bil pripravljen v letu kulturne dediščine 2018 in ob razstavi Živeti z vodo.

Udeležence so pozdravili Matevž Čelik Vidmar, direktor MAO, Bojana Cipot, koordinatorka makroregionalnih strategij EU na MZZ , in Ana Kambič, predsednica parlamenta mladih porečja Save, ki je tam predstavila njegovo delovanje. Osrednjo predstavitev je imel Dragan Zeljko, sekretar Mednarodne komisije za Savski bazen. Mitja Bricelj  je orisal projekte na Muri, Igor Lipovšek vključevanje šol, Mavricij Humar Vizijo za Vipavo, Iztok Škerlič Vizijo za Obalo,  Barbara Breznik Načrt upravljanja z morskim okoljem, Metka Gorišek, Peter Suhadolnik in Sašo Gorjanc pa projekt EU Grevslin.

Po predstavitvah so v okrogli mizi udeleženci razpravljali o možnem sodelovanju in večjem ozaveščanju javnosti ter vključevanju šol v projekte.

About Ana Marinić

Check Also

Sava Youth Parliament at the Balkan Youth Environmental Assembly

The Balkan Youth Environmental Assembly (BYEA) is a civil-society initiative organized by and for young …