Home / Photo / Dogodek na ARSO, 8.10.2018

Dogodek na ARSO, 8.10.2018

V Ljubljani je na Agenciji RS za okolje 8. oktobra potekalo delovno srečanje za krepitev sodelovanja med šolami in Ministrstvom za okolje in prostor. Udeležence sta pozdravila Mitja Bricelj, v imenu Ministrstva za okolje in prostor, in Klemen Bergant, v imenu Agencije RS za okolje.

Ana Kambič- predsednica našega parlamenta mladih v Savskemu bazenu je predstavila delovanje parlamenta – organiziranja mladih, ki so se gospodarske rabe porečja Save na letošnjem natečaju lotili s turistične perspektive.

Mitja Bricelj je povabil k sodelovanju v nagradnih natečajih. Florjana Ulaga in Peter Frantar ste kronološko in razvojno orisala zanimivi in učinkoviti projekt Visoke vode, v katerem je doslej bilo postavljenih prek 50 tabel, ki označujejo visoke vode. Table opozarjajo državljane, za šole pa so uporabne kot učno sredstvo. Nataša Mrak je prikazala na letošnjem Blejskem vodnem festivalu nagrajeni film OŠ Bohinjska Bistrica.

Poleg vprašanj, ki so jih zastavili učitelji, so si ob koncu ogledali tudi prostore, iz katerih Arsovi uslužbenci sporočajo vremenske in hidrološke napovedi.

About Ana Marinić

Check Also

Sava Youth Parliament at the Balkan Youth Environmental Assembly

The Balkan Youth Environmental Assembly (BYEA) is a civil-society initiative organized by and for young …